https://www.gozdemarintekne.com/wp-content/uploads/2017/11/1-6.jpg

Teknelerin dış yüzeyleri jelkot ile kaplıdır. Jelkot malzemesi, temizlik ürünleri ile kolay kolay yıpranmaz. Ancak aseton, tiner, tik bakımı için kullanılan asitler ile jelkot yüzeyler uzun süre temas ettirilirse zarar görebilir. Jelkotta renk farkı oluşabilir, parlaklıklarını kaybederler.

O yüzden marin deterjanlar veya arap sabunu ile teknelerin temizliğini yapmak en doğru yol olacaktır. Ülkemizde bir çok marinada deterjan kullanımı yasaktır. Denizlerimizin temiz kalması için aşırı ve gereksiz deterjan kullanmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Fiber malzeme, en az 3 yıl, yoğun güneşli bölgelerde kalsa bile parlaklığını kolay kolay yitirmez. O yüzden klasik temizlik malzemeleri haricinde ekstra bir temizliğe ihtiyacı olmayacaktır.

MATLAŞMIŞ BÖLGELERİN BAKIMI

Fiberglas teknelerin üzerindeki jelkot malzemesi güneşten yanabilir. Uzun yıllar koruma yapılmamışsa matlaşma başlayabilir. Bunu engellemek için ince pasta uygulanmalı sonrasında ise koruma cilası yapmak, eski parlaklıklarının yakalanmasını sağlayacaktır.

Yeni jelkota sahip ve matlaşmayan bölgelere pasta – wax uygulaması kesinlikle yapılmamalıdır. Pasta uygulaması, ince zımpara gibidir ve jelkot yüzeylerin incelmesine sebep olur. Bazı servisler, müşterilerden bakım ücreti alabilmek için yeni teknelere bile pasta uygulaması yapmaktadır. Tekne sahibiyseniz ve yeni tekneniz varsa kesinlikle izin vermeyiniz. Belki 2 veya 4 yıl, güneş koşullarına göre, teknenizde pastaya ihtiyaç olmayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın 535 784 83 46
×